Unik kombination af parterapi og klinisk sexologi

Affektfokuseret Par- og Sexterapi er en 4-årig psykoterapeutuddannelse, der som den eneste kombinerer parterapi og klinisk sexologi.

Som uddannet terapeut besidder du dermed viden, færdigheder og kompetencer til at behandle individer og par om deres problemer af både psykologisk, relationel og seksuel karakter.

Især i forbindelse med parterapi er det en meget frugtbar kombination, da parforhold og sexologiske problemstillinger ofte hænger sammen: Er der problemer i parforholdet, påvirker det seksualiteten – og omvendt. Seksuelle problemer er ofte et symptom på, at der er noget galt i den indbyrdes relation.

Fleksibel uddannelse på deltid

Uddannelsen til psykoterapeut med specialet Affektfokuseret Par- og Sexterapi varer 4 år og er på deltid. Det vil sige, at du har mulighed for at have et fuldtidsarbejde ved siden af studiet. Undervisningen er også tilrettelagt på en måde, så du også kan tage uddannelsen, selv om du ikke bor i Danmark.

Undervisning i ISTDP

Affektfokuseret Par- og Sexterapi anvender ISTDP – Intensive Short-term Dynamic Psychotherapy – som den primære psykoterapeutiske metode. Metoden er internationalt anerkendt for dens gode behandlingsresultater.

Autorisation som specialist i klinisk sexologi

Hvis du tidligere har haft 1620 timers undervisning i sexologi eller i forvejen er autoriseret som specialist i sexologisk rådgivning (NACS), giver psykoterapeutuddannelsen Affektfokuseret Par- og Sexterapi dig mulighed for at søge autorisation som specialist i klinisk sexologi (NACS).

Godkendt psykoterapeutuddannelse

Psykoterapeutuddannelsen Affektfokuseret Par- og Sexterapi overholder de kvalitetskriterier, som Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Indenrigsministeriet anbefaler. Parterapeutisk Institut bliver hvert fjerde år evalueret af et eksternt konsulentfirma for at sikre, at vi lever op til kriterierne – senest er vi blevet godkendt i 2015.

Det betyder, at du kan søge om medlemsskab af Dansk Psykoterapeutforening, da de kræver, at man har taget en godkendt uddannelse for at være medlem.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om psykoterapeutuddannelsen Affektfokuseret Par- og Sexterapi, er du velkommen til at sende og en mail på info@parterapeutisk-institut.dk – så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.

Læs også Studieordningen for Affektfokuseret Par- og Sexterapi