Parterapeutisk Institut – unik psykoterapeutuddannelse

På Parterapeutisk Institut kan du som det eneste sted i Norden tage en psykoterapeutuddannelse, som kombinerer parterapi og sexologiParterapeutisk Institut blev etableret i 2014 af mig, Inger Bugge. Jeg er autoriseret psykolog, psykoterapeut og specialist i klinisk sexologi med autorisation fra NACS samt EFS  & ESSM certificeret Psycho-Sexologist (ECPS).

Jeg har i mange år arbejdet med parterapi og har gang på gang erfaret, at parrelationer og seksualitet er tæt forbundne. Hvis et par har problemer i deres forhold, vil det påvirke deres sexliv – og omvendt. Jeg kan se en stor nytteværdi i, at jeg har en baggrund med både psykoterapi og klinisk sexologi, fordi jeg derigennem kan yde mine klienter en optimal og mere nuanceret rådgivning og behandling.

Det har ofte undret mig, at der ikke fandtes en uddannelse, der kvalificerede psykoterapeuter til at arbejde med både samtaleterapi og sexologiske problemstillinger, da jeg gennem mit eget arbejde kunne se behovet for det. Derfor besluttede jeg at etablere et uddannelsesinstitut – Parterapeutisk Institut – med Psykoterapeutuddannelsen Affektfokuseret Par- og Sexterapi. På instituttet er jeg en af de faste undervisere, og jeg er desuden studieleder.

Nationale og internationale samarbejdspartnere

Parterapeutisk Institut har et samarbejde med nogle af de førende forskere og undervisere inden for psykoterapi, parterapi og klinisk sexologi – danske som udenlandske.

Desuden har vi kontakt til  foreningerne:

  • Danish Society for ISTDP
  • NACS (Nordic Association of Clinical Sexology)
  • ESSM (European Society of Sexual Medicine)

Medlemmer fra samtlige foreninger vil undervise på psykoterapeutuddannelsen Affektfokuseret Par- og Sexterapi.

Sexologiuddannelser

På Parterapeutisk Institut udbyder vi psykoterapeutuddannelsen Affektfokuseret Par- og Sexterapi, der kombinerer parterapi og sexologi. Ønsker du at fordybe dig i det sexologiske felt, anbefaler jeg dig at se nærmere på:

  • Sexologisk rådgivning
  • Sexologisk counselling

Det er begge deltidsuddannelser, som kvalificerer dig til at arbejde med seksualitet og seksuel sundhed på et højt fagligt niveau og med mulighed for autorisation. Uddannelserne udbydes på mit kursuscenter Sexologiuddannelse DK – læs mere på sexologiuddannelse.dk.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til Parterapeutisk Institut og psykoterapeutuddannelsen Affektfokuseret Par- og Sexterapi, er du velkommen til at kontakte os på info@parterapeutisk-institut.dk.